crematie

Crematorium Zeister Bosrust

Zeist

Op de begraafplaats van Zeist is voor de mensen in en rondom Zeist een eigentijds crematorium gebouwd.

Jerry Hooghiemstra verzorgt zowel crematies als begrafenissen bij begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust aan de Woudenbergseweg te Zeist.

Bel bij een overlijden: 06 - 12 32 07 13 (24/7)

Jerry met een bloemstuk bij de kist

De aula van crematorium en begraafplaats Zeister Bosrust in Zeist

De aula van crematorium en begraafplaats Zeister Bosrust is een lichte ruimte, die wordt gebruikt voor de uitvaartplechtigheid. Een grote raampartij zorgt voor een prachtig uitzicht op de groene parkachtige omgeving. De zaal heeft 120 zitplaatsen en 50 staanplaatsen en biedt daarmee ruimte aan maximaal 170 personen.

Familiekamer

Mocht u een afscheid in kleine kring wensen (t/m 10 pers) dan kunt u ook gebruik maken van de familiekamer voor het afscheid, wel zo intiem.

Bloemenband met ballonnen

Uitvaart in Zeist

Jerry Hooghiemstra (uitvaartverzorger) verzorgt al ruim 8 jaar zowel crematies als begrafenissen bij crematorium en begraafplaats Zeister Bosrust in Zeist.

Bel Jerry op 06 - 12 32 07 13 als je een moderne en flexibele uitvaartondernemer zoekt om u te helpen met het organiseren van een uniek en liefdevol afscheid.

Kist met bloemen

Uitvaartcentrum in Zeist

Na het overlijden heb je verschillende opties voor het opbaren van de overledene. Dit kan thuis of bij een uitvaartcentrum. Het voordeel van thuis opbaren is dat je op iedere moment even bij je dierbare kan zijn, ook ‘s nachts. Je kan iemand opbaren op een bed of in de kist/mand.

Uitvaartmand van graszoden

Het lichaam kan sneller achteruit kan gaan als de omgevingstemperatuur rond de 20 graden is. Een aparte kamer waar je de temperatuur laag kunt houden is aan te raden (hoe lager hoe beter). Wij verzorgen een koeling die onder het lichaam wordt geplaatst om het lichaam toonbaar te houden. Deze koeling (-18 graden) slaat af en toe aan om op temperatuur te komen, dit geeft een zacht zoemend geluid.

Kist in auto

Op een uitvaartcentrum is de omgevingstemperatuur beter te regelen. Als je op bezoek wil komen dan kan je een afspraak maken. In Zeist is er ook een uitvaartcentrum met een 24 uurs kamer. Je krijgt dan een eigen sleutel en kan dan op bezoek wanneer je wil.

Bij het uitvaartcentrum in Zeist kan de overledene gedurende de dagen tot de uitvaart verblijven. Als je dat wil kan je iedere dag op bezoek.

Kist in auto

Wil je helpen met het aankleden? Ook dat kan. Samen met deskundige collega’s van mij kan je dit samen doen. Natuurlijk begeleiden we je goed en doe je enkel wat je wil doen. Vaak hoor ik terug van mensen dat ze dit als heel waardevol hebben ervaren.

Condoleance

Op het uitvaartcentrum in Zeist kan je ook een condoleance houden. Dit is vaak in de avond. De gasten kunnen dan afscheid nemen van de overledene (vaak is de kist dan nog open). Nadat de gasten afscheid hebben genomen kunnen ze ook de familie condoleren en even bij elkaar zijn.

Op de dag van de uitvaart verzamelen we bij het uitvaartcentrum in Zeist of bij het crematorium/begraafplaats. Vaak willen mensen in de stoet achter hun dierbare aanrijden naar het crematorium of de begraafplaats. We kunnen ook nog een speciale route rijden door Zeist, bijvoorbeeld langs het woonhuis van de overledene of langs een andere bijzondere plek.

Uitvaart met koets

Uitvaartlocaties in Zeist

Mocht de aula te groot of te klein zijn voor het gezelschap dan zijn er verschillende andere mogelijkheden voor de afscheidsplechtigheid in Zeist. Denk hierbij aan de ruime, lichte zaal van de broedergemeente (op het terrein van Slot Zeist) of aan het Beauforthuis (theatercafé). Heb je een groot huis of grote tuin dan mag je daar ook een afscheidsplechtigheid organiseren.

Uitvaartkist

Muziek en foto’s bij de uitvaartplechtigheid in Zeist

In de aula is een moderne muziekinstallatie aanwezig voor het afspelen van muziek. Via deze website kunt u gemakkelijk muziek doorgeven. Ook zijn er twee schermen beschikbaar waarop foto’s en video’s kunnen worden vertoond. U kunt de foto’s aanleveren in PowerPoint.

Gedenkhoekje

Livestream bij de uitvaart in Zeist

U kunt een livestream aanvragen zodat mensen vanaf thuis de plechtigheid kunnen bijwonen. Ook is er de mogelijkheid om een (beeld)opname te maken van de ceremonie.

Wenst u een kerkelijke uitvaart met orgelmuziek? Ook dit kan bij crematorium Zeister Bosrust. Er is een orgel aanwezig. Mocht u gebruik willen maken van een piano of andere livemuziek dan kunt u contact opnemen met uitvaartverzorger Jerry Hooghiemstra (06-12320713).

Bloemetjes

Na de plechtigheid is het (in overleg) mogelijk om de overledene te begeleiden naar de crematieruimte. Deze ruimte ligt onder de aula en kan worden bereikt door middel van een lift of trap.

Uitvaartmanden

Crematieruimte (elektrisch)

De crematieruimte is een intieme ruimte met aan de ene zijde een muur bedekt met mos en aan de andere zijde de ovenruimte. Indien gewenst (en in overleg) kunnen de nabestaanden erbij zijn als de kist de oven in gaat.

Ook de oven is modern en werkt op elektriciteit, en is daarmee veel duurzamer dan de ovens op gas in andere crematoria.

Grand Cafe van crematorium en begraafplaats Zeister Bosrust in Zeist

Na de ceremonie in de aula is er gelegenheid om gebruik te maken van het aangrenzende Grand Cafe van crematorium en begraafplaats Zeister Bosrust. De catering is in handen van Hotel Restaurant Oud Londen en is van uitstekende kwaliteit. Mocht u hierna behoefte hebben om, in alle rust, een wandeling te maken op de prachtige begraafplaats dan kan dit.

Uitvaartlocaties in Zeist

Mocht u liever de catering op een andere plaats organiseren dan zijn er in de directe omgeving van crematorium en begraafplaats Zeister Bosrust verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan Hotel Restaurant Oud Londen, restaurant het Jagershuys Zeist of bij Bistro Jan (camping de Krakeling).

Blaaskapel met kist

Na de uitvaart moet de as van de overledene minimaal 30 dagen bij het crematorium blijven. Deze wet is bedacht zodat in gevallen van een misdrijf justitie de as nog kan opvragen. U kunt een aanvraag doen bij justitie voor een vervroegde vrijgave van de as. Dit kan Jerry, begrafenisondernemer in Zeist, ook voor u verzorgen.

Kist in zitkamer

Uitvaartondernemer in Zeist

Ik (Jerry Hooghiemstra) ben al meer dan 13 jaar werkzaam in de uitvaartbranche, waarvan 8 jaar als uitvaartverzorger. Ik ben een moderne en flexibele uitvaartondernemer die graag creatief met u meedenkt in mogelijkheden om het mooiste afscheid te organiseren.

Bel bij een overlijden: 06 - 12 32 07 13 (24/7)

Jerry met een bloemstuk bij de kist

Lees hier meer over Jerry.

Uitvaartverzorging in Zeist: dag en nacht bereikbaar

Neem nu contact op met begrafenisondernemer Jerry Hooghiemstra (dag en nacht bereikbaar op 06 - 12 32 07 13) als u een moderne en flexibele uitvaartondernemer zoekt om u te helpen met het organiseren van een uniek en liefdevol afscheid bij crematorium en begraafplaats Zeister Bosrust.

Uitvaart met koets

Ik sta altijd klaar voor het beantwoorden van uw vragen over uitvaarten in Zeist.

Voorbeeld van rouwkaarten

Waarom kiezen voor uitvaartverzorging Jerry Hooghiemstra uit Zeist?

Er zijn in Zeist en omstreken meerdere uitvaartbegeleiders bij wie u terecht kunt voor het regelen van een uitvaart. Bij Jerry draait alles om een liefdevol en passend afscheid. Was de overledene een fervent motorrijder? Dan kunnen we de laatste rit ook per motor doen met in de zijspan de kist.

Bijzonder rouwvervoer per motor met zijspan

Ik help u graag om het mooiste afscheid te organiseren voor uw dierbare. Daarbij gaat het niet alleen om de dag van de uitvaart, maar ook om de dagen tussen het overlijden en de uitvaart.

Bloemen in de natuur

Ik werk graag samen met lokale ondernemers die, net als ik, op een duurzame manier werken.

In mijn denken ben ik flexibel en ik hou het contact graag laagdrempelig. Bij mij geen wachttijden aan de telefoon of keuzemenu’s, maar direct contact en antwoord op uw vragen. U kunt rekenen op een zorgvuldige voorbereiding van prachtige uitvaart.

Lees hier enkele beoordelingen van door mij uitgevoerde uitvaarten.

Neem nu contact op met Hooghiemstra Uitvaarten

Asbestemming

Bij begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust hebben ze verschillende mogelijkheden voor de as bestemming. Bijvoorbeeld een prachtige urnentuin. U kunt natuurlijk ook kiezen voor:

 • de as mee naar huis nemen
 • de as verstrooien op het verstrooiingsveld van Zeister Bosrust
 • een urn met de as begraven in de urnentuin van Zeister Bosrust
 • een urn met de as bijzetten in een bestaand graf of urnennis

1. Urnengraf
 • Rechthebbende bepaalt wie er in het graf wordt begraven;
 • Graf biedt ruimte aan 2 urnen;
 • Grafrecht voor een periode van minimaal 10 jaar;
 • Grafrecht kan worden verlengdtot maximaal 100 jaar;
 • Ruime mogelijkheden voor grafsteen of gedenkteken.

2. Urnennis
 • Rechthebbende bepaalt wie er in het graf wordt begraven;
 • Graf biedt ruimte aan maximaal 2 òf 4 urnen;
 • Grafrecht voor een periode van minimaal 10 jaar;
 • Grafrecht kan worden verlengdtot maximaal 100 jaar;
 • Ruime mogelijkheden voor grafsteen of gedenkteken.

3. Bijzetten in een bestaande urnennis
 • Rechthebbende bepaalt wie er in het graf wordt begraven;
 • Graf biedt ruimte aan maximaal 2 óf 4 urnen;
 • Grafrecht voor een periode van minimaal 10 jaar;
 • Grafrecht kan worden verlengd tot maximaal 100 jaar;
 • Ruime mogelijkheden voor grafsteen of gedenkteken.

4. Bijzetten in een bestaand gewoon graf
 • Rechthebbende bepaalt wie er in het graf wordt begraven;
 • Graf biedt ruimte aan maximaal 2-3 personen en 4 urnen;
 • Grafrecht voor een periode van minimaal 15 jaar;
 • Grafrecht kan worden verlengd tot maximaal 100 jaar;
 • Ruime mogelijkheden voor grafsteen of gedenkteken;
 • Bijzetten kan bij de volgende grafklasses: A, B, BK, C, CK, D-I, D-II en I.
 • De plek van het urnengraf of de urnennis

De meeste mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde plek voor het urnengraf of de urnennis. Neemt u contact met mij op voor een afspraak. Dan gaan we ter plekke samen bekijken welke plekken er beschikbaar zijn. Voor elke grafklasse zijn er delen gereserveerd op de begraafplaats. Als u de plek heeft uitgekozen, dan regelen we samen met u de formele zaken die daarbij horen.

Verder lezen


Terug naar het overzicht crematoria