ervaringen

Blog

Sinds kort schrijf ik zo nu en dan een kort stukje over mijn werk. Als herinnering voor mezelf en om mensen een kijkje in de uitvaartbranche te geven.

Ik zou het liefst vandaag nog mijn moeder begraven

januari 2021

Het is woensdag 18.30 uur. De zon staat al laag en ik klap het zonneschermpje van mijn auto naar beneden. Ik ben op weg naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Ik ken de route maar al te goed, want ik heb hier afgelopen jaar zelf meerdere onderzoeken en een operatie moeten ondergaan. Als ik de parkeergarage inrijd en later in dezelfde lift sta als acht maanden geleden schieten de herinneringen aan mijn opname door mijn hoofd.

Lees verder
opbaarplank en wade

Oh dan krijgt opa het nu weer warm

december 2020

Ik rijd aan het einde van de middag naar een verzorgingshuis in Amersfoort toe. Het regent en is daardoor best druk op de weg. Ik kijk op de klok. Het gaat me niet snel genoeg. Bij de melding van overlijden die ik een uurtje geleden telefonisch heb binnengekregen had ik gezegd dat ik er binnen een uur wel zou zijn. Dat gaat nu niet meer lukken.

Lees verder
kinderen kleuren een kist

Alle rozen lagen nog op de motorkap

november 2020

In de aula bij crematorium Den en Rust in Bilthoven passen in tijden van corona momenteel 50 personen. Bij grote uitvaarten moet men dus kiezen wie er uitgenodigd wordt in de aula en wie via een livestream mee kan kijken.

Lees verder
roos