begrafenis

Begrafenis Utrecht

Soorten graven

Op de meeste begraafplaatsen wordt er een onderscheid gemaakt tussen:

 • een algemeen graf (1500 – 2000 euro, huurperiode 10 jaar)
 • particuliere graf (2500 – 6000 euro, huurperiode 10 jaar). De tarieven verschillen per begraafplaats.

Algemeen graf

Een algemeen graf wordt door de begraafplaats uitgegeven voor 10 jaar. Verlenging van deze graftermijn is niet mogelijk. Het graf wordt dus na 10 jaar opgeheven. De gemeente bepaalt wie er in het graf begraven worden, dit zijn dus onbekenden van elkaar. Ook gelden er beperkingen voor het grafmonument. Vaak mag het monument niet groter zijn dan 50 x 50 cm.

Particulier graf

Een particulier graf, ook wel een familiegraf genoemd, wordt uitgegeven voor 10 jaar of langer. Desgewenst kan deze periode met 5 of 10 jaar verlengd worden. Als u een particulier graf koopt mag u zelf beslissen wie er in dit graf begraven wordt. Ook het grafmonument heeft minder beperkingen.

De particuliere graven zijn bestemd voor 2 of 3 lichamen, de familie mag zelf bepalen wie er in het graf worden begraven. Ook kan er een asbus of urn in het graf bijgezet worden.

Hieronder meer informatie over de begraafplaatsen in onze regio. Om het overzichtelijk te houden vermeld ik niet alle begraafplaatsen op de website. Mocht u informatie willen over een begraafplaats die niet op de website wordt vermeld, neemt u dan contact met mij op.

Begraafplaats Daelwijck (Utrecht)

Begraafplaats Daelwijck

Utrecht

 • Aula: 70 zitplaatsen, daarnaast nog maximaal 80 staplaatsen
 • Daelwijck is de jongste begraafplaats van Utrecht, aangelegd in 1967. De begraafplaats ligt in de wijk Overvecht en is ruim en licht.

Lees meer

Begraafplaats Tolsteeg

Begraafplaats Tolsteeg

Utrecht zuid

 • Aula met 80 zitplaatsen en 180 staplaatsen
 • Begraafplaats Tolsteeg heeft veel rechte lanen en brede grindpaden en is aangelegd in 1934. In de aula heeft kunstenaar M.C. Escher een muurschildering gemaakt. Bijzonder is ook de urnentuin, een prachtige groene plek voor de as van een dierbare.

Lees meer

Begraafplaats Kovelswade

Begraafplaats Kovelswade

Utrecht zuid

 • Aula met 50 zitplaatsen, daarnaast nog maximaal 40 staplaatsen
 • Begraafplaats Kovelswade is een rijksmonument uit 1901 met een bijzondere koepelvormige aula. In 2006 is er een kinderhofje aangelegd.

Lees meer

Begraafplaats Soestbergen

Begraafplaats Soestbergen

Utrecht zuid

 • Soestbergen heeft zelf geen gelegenheid voor de plechtigheid. Voor de plechtigheid kunt u de zalen van Kovelswade gebruiken: Aula: 50 zitplaatsen, daarnaast nog maximaal 40 staplaatsen.
 • Soestbergen is de oudste algemene begraafplaats van Utrecht. De begraafplaats staat bekend om zijn slingerende paden en de bijzondere cirkel van grafkelders: de ‘Ring van Zocher’. Het is nog steeds mogelijk hier begraven te worden.

Lees meer

R.K. Begraafplaats St. Barbara

R.K. Begraafplaats St. Barbara

Utrecht

 • De neogotische kapel op de begraafplaats heeft 160 zitplaatsen en is voorzien van centrale verwarming, geluidsinstallatie en een elektronisch orgel. In de torenspits hangt een luidklok. Bij uitvaarten is het mogelijk vieringen in de kapel te houden.

Lees meer

Begraafplaats Noorderveld te Nieuwegein

Begraafplaats Noorderveld

Nieuwegein

 • De aula heeft 140 zitplaatsen.
 • Moderne aula met veel lichtinval.

Lees meer

Begraafplaats IJsselstein

Begraafplaats De Hoge Akker

IJsselstein

 • De gemeente IJsselstein heeft twee begraafplaatsen in haar beheer. Begraafplaats De Hoge Akker en begraafplaats Eiteren. Op Eiteren geven we geen nieuwe graven meer uit, hier vinden alleen bijzettingen plaats.
 • Op de begraafplaats Hoge Akker kunnen begrafenissen plaatsvinden volgens Rooms Katholieke, Algemene of Islamitische rituelen en gebruiken. Op deze begraafplaats kan gebruik gemaakt worden van de aula. In de aula biedt ruimte aan maximaal 75 personen volgens de vergunning brandveilig gebruik. Er zijn 50 zitplaatsen.

Lees meer

Begraafplaats Brandenburg te Bilthoven

Begraafplaats Brandenburg

Bilthoven

 • De aula van de begraafplaats heeft ongeveer 60 zitplaatsen. Door de ronde vorm van de aula hangt er al snel een intieme sfeer. De naastgelegen kerk heeft ruim 250 zitplaatsen.

Lees meer

Begraafplaats Den en Rust te Bilthoven

Begraafplaats Den en Rust

Bilthoven

 • Den en Rust biedt de mogelijkheid tot cremeren en begraven. In de aula kunnen nabestaanden afscheid nemen van een overleden dierbare. Er zijn 90 zitplaatsen en 100 staplaatsen.
 • Op deze locatie vindt u twee begraafplaatsen, een algemene en een natuurbegraafplaats. Op de algemene begraafplaats kunnen ook verstrooiingen plaatsvinden. Daarnaast zijn op deze locatie een columbarium en urnenmuren aanwezig. Nabestaanden kunnen hier ook een gedachtenisplaatje ophangen.

Lees meer